Za testo:
- 1 kocka kvasca
- 1/2 l mleka
- 2 kašike otopljene masti
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- po potrebi brašno
- 150 g feta sira
Za premazivanje:
- 3-4 žumanceta
Priprema:
1. Kvasac potopiti u 1/2 l mleka,
dodati jednu kašičicu šećera u 2 kašičice soli, pa ostaviti da kvasac
nadođe. Nadosli kvasac izručiti u vanglu, dodati sir, otopljenu mast i
brašno po potrebi (da testo bude srednje, ni previše tvrdo, a ni previše
mekano i da se ne lepi za ruke). Zamesiti testo i ostaviti na toplo
mesto da naraste.
2. Naraslo testo razvući oklagijom,
pa rakijskom čašicom vaditi pogačice (čašicu povremeno umakati u brašno,
kako se ne bi pogačice lepile za čašicu). Pogačice ređati u pleh (pleh
ne treba podmazivati), pa ostaviti ih 10-tak minuta da još malo narastu.
Premazati ih sa razmućenim žumancima i staviti u zagrejanu rernu na 200
stepeni da se peku.
Nema komentara:
Objavi komentar