utorak, 28. travnja 2015.

Slane pogačice


Za testo:
- 1 kocka kvasca
- 1/2 l mleka
- 2 kašike otopljene masti
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- po potrebi brašno
- 150 g feta sira

Za premazivanje:
- 3-4 žumanceta

Priprema:

1. Kvasac potopiti u 1/2 l mleka, dodati jednu kašičicu šećera u 2 kašičice soli, pa ostaviti da kvasac nadođe. Nadosli kvasac izručiti u vanglu, dodati sir, otopljenu mast i brašno po potrebi (da testo bude srednje, ni previše tvrdo, a ni previše mekano i da se ne lepi za ruke). Zamesiti testo i ostaviti na toplo mesto da naraste.

2. Naraslo testo razvući oklagijom, pa rakijskom čašicom vaditi pogačice (čašicu povremeno umakati u brašno, kako se ne bi pogačice lepile za čašicu). Pogačice ređati u pleh (pleh ne treba podmazivati), pa ostaviti ih 10-tak minuta da još malo narastu. Premazati ih sa razmućenim žumancima i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku.

Nema komentara:

Objavi komentar