utorak, 28. travnja 2015.

Kukuruzni čips


Potrebno je:
- 1 dl kukuruznog brašna
- 130 ml vode
- 25 ml maslinovog ulja
- 4 kašike susama
- 5 kašika lanenog semena
- 5 kašika suncokreta
- čili i so (za posipanje)
- 1 kašika kima






Priprema:

1. Sipati suve sastojke u činiju, preliti maslinovim uljem i na kraju preliti sve ključalom vodom i masu sjediniti kašikom. Masa treba da bude gnjecava tj. da se ne može oblikovati rukama. Ako ne volite neke od semenki izbacite ih, stavite više omiljenih.
 
2. Uzmite pleh iz rerne stavite pek papir i izručite smesu, pa preko smese stavite još jedan pek papir, pritisnite masu dlanom, a zatim malom oklagijom rastanjite masu duž čitavog pleha. Na kraju skinite gornji papir, posolite i pospite malo čilija (ako volite).
 
3. Rernu uključite na 150 stepeni i pecite najmanje 25 minuta sa uključenim ventilatorom (u zavisnosti od rerne dok čips ne postane hrskav). Pre pečenja možete nožem zaseći trouglove kao ja ili ispeći čitavu ploču pa lomiti delove. Ako se odlučite da duplirate masu pecite odjednom, ali na sredini pečenja zamenite mesta plehovima.

Nema komentara:

Objavi komentar