Za testo:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašike ulja
- oko 600 ml tople vode
Za nadev:
- 400 g brokolija
- 250-300 g sitnog sira
- 1-2 kašike kiselog mleka
- 1 jaje
- po ukusu soli
Priprema:
1. Prosejati brašno, dodati mu so i
ulje, pa sipajući malo-po malo toplu vodu, umesiti meko testo. Podeliti
ga na loptice veličine desertnog tanjirića, premazati uljem, pokriti
providnom folijom i ostaviti da odmori oko 45 minuta. Za nadev iseckati
brokoli na krupnije komadiće, ko voli, može i sitnije, ali je meni lepše
kad se oseti povrće...U činijici umutiti jaje viljuškom, dodati kiselo
mleko i sir, posoliti, pa smesu sjediniti sa brokolijem. Svaku loptu
prvo razviti oklagijom, potom premazati uljem i rukama tanjiti koru
preko stola. Šire krajeve prebaciti ka sredini, poprskati sa malo ulja, a
potom staviti nadev.
2. Savijati koru prema sredini
stola, prvo s jedne, potom sa druge strane. Spremljenu koru staviti u
nauljen pleh, a zatim i nju premazati uljem. Tako uraditi i sa
preostalim jufkama.
3. Savijaču peći u dobro ugrejanoj
pećnici dok lepo ne porumeni. Izvaditi je na trenutak, poprskati sa malo
vode i vratiti još koji minut u pećnicu. Pečenu pitu pokriti kuhinjskom
krpom i ostaviti je tako 5-10 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar