utorak, 28. travnja 2015.

Bavarske perece


Potrebno je:
- 1 kocka (40 g) svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 5 dl vode
- 2 dl ulja
- 900 g brašna
- 1 kesica sode bikarbone
- susam





Priprema:

1. U 5 dl mlake vode dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu brašna i razmrviti kvasac. Dobro izmešati da ne bude grudvica i ostaviti da nadođe.
 
2. U većoj vanglici sjediniti brašno, 1 kašiku soli, ulje i dodati kvasac koji je nadošao. Mesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti da se masa udvostruči.
 
3. Testo podeliti na 20 delova. Od svakog dela oblikovati perece.
 
4. Oblikovane perece ostaviti da još malo odstoje (10-tak minuta). Uzeti veću šerpu, naliti dva litra vode i staviti da voda proključa. Kad proključa dodati 1 kesicu sode bikarbone. Svaku perecu kuvati po 30 sekundi sa jedne i 30 sekundi sa druge strane, a zatim ih vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Posuti ih susamom. Peći u zagrejenoj rerni, oko 25 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar